Τάρτα με γλυκοκολοκύθα

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο:

  • Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για κρητικό φύλλο και πίτες:  250 γρ.
  • Βούτυρο: 125 γρ. (1/2 πακέτο)
  • Γιαούρτι στραγγιστό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ: 100 γρ. (1/2 κούπα)
  • Αυγό: 1
  • Αλάτι: 2,5 γρ. (1 κουταλάκι)

Για τη γέμιση:

  • Κολοκύθα χοντροτριμμένη: 500 γρ. (3 & 1/3 κούπες)
  • Κρεμμύδια ψιλοκομμένα: 1
  • Πράσα ψιλοκομμένα:
  • Καρότο τριμμένο: 1
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 60 γρ. (1/4 κούπα)
  • Φέτα: 250 γρ.
  • Γάλα πλήρες αγελαδινό: 60 γρ. (1/4 κούπα)
  • Άνιθο ψιλοκομμένα: 60 γρ. (1/2 κούπα)
  • Αυγά: 2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
Τη βάζουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμύδι και στην συνέχεια την κολοκύθα με το καρότο μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την γέμιση με το τυρί.
Χτυπάμε το γάλα με τα αυγά και τα προσθέτουμε στη γέμιση.
Ανοίγουμε με τον πλάστη το φύλλο της τάρτας και το τοποθετούμε σε μια καλά λαδωμένη ταρτιέρα. Την τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τη γέμιση της τάρτας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 0 C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

Ρεβύθια
Κέικ σοκολάτα – μπανάνα