Κέικ σοκολάτα – μπανάνα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια Φαρίνα Μύλοι Κρήτης
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μεγάλες μπανάνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι. Αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και βάζουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα. Αφού έχουμε κόψει τις μπανάνες μας σε ροδέλες τις τοποθετούμε προσεκτικά στη σειρά. Σπάμε και τη μια πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας. Χύνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά!!! Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτα.

Κρητικός Ντάκος
Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια