Χορτόπιτα με βλίτα

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη γέµιση

  • 1 κιλό βλίτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 µματσάκια μαϊντανό ή μπόλικο φρέσκο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Υλικά για το φύλλο

  • 1/2 κιλό αλεύρι Μύλοι Κρήτης
  • 1 φλιτζανάκι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ
  • 1 φλιτζανάκι νερό
  • λίγο αλάτι
  • λίγη µαγιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουµε τα βλίτα και τα τσιγαρίζουµε µε µπόλικο ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον µμαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια τα αφήνουµε να ψηθούν και τα στραγγίζουµε.

Φτιάχνουµε µε τα υλικά για το φύλλο 2 χοντρά φύλλα.

Απλώνουµε το ένα στο ταψί και βάζουµε πάνω τα βλίτα.

Σκεπάζουµε µε το άλλο και αλείφουµε την πίτα µε ελαιόλαδο ή βούτυρο και την ψήνουµε σε µέτριο φούρνο µέχρι να ροδίσει.

Κέικ λαδιού με σιρόπι πορτοκάλι
Κρεμμυδόπιτα με φέτα