Κολοκυθοκεφτέδες με κολοκύθα

ΥΛΙΚΑ

  • Αλεύρι για τηγάνισμα Μύλοι Κρήτης: 500 γρ. (1/2 πακέτο)
  • Κολοκύθα: 500 γρ. καθαρισμένη και τριμμένη (3 & 1/3 κούπες)
  • Κρεμμύδι: 1 ξερό τριμμένο
  • Πράσο: 1/2
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια: 3 ψιλοκομμένα
  • Δυόσμος: 40 γρ. (2 κουταλιές)
  • Βούτυρο: 30 γρ. (2 κουταλιές)
  • Αυγό: 1 χτυπημένο
  • Γραβιέρα Κρήτης: 40 γρ. (2 κουταλιές)
  • Φρυγανιά τριμμένη: 100 γρ. περίπου (1/2 κούπα)
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Ραφινέ ΑΒΕΑ για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπόλ τρίβουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη, το αυγό και τη γραβιέρα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε το μίγμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε όση φρυγανιά χρειαζόμαστε (σιγά-σιγά) έως ότου σφίξει το μίγμα.
Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ραφινέ στο τηγάνι και βουτάμε τους κεφτέδες.
Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Γαστρίν (το αρχαίο γλύκισμα της Κρήτης)
Φλογέρες με παστρουμά