Σουπιές με μυρωδικά και κόκκινο κρασί

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες ή ντοματάκια σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια στο λάδι.

Προσθέτουμε τις σουπιές να σοταριστούν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί και ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό.

Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, μπαχαρικά και αλατοπίπερο.

Σιγοψήνουμε στην κατσαρόλα μας για 35 έως 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν οι σουπιές.

Γαστρίν (το αρχαίο γλύκισμα της Κρήτης)
Σαρικόπιτα Νηστίσιμη