Γεμιστά

ΥΛΙΚΑ

  • 5 ντομάτες
  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 3 κολοκύθια στρογγυλά
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 3 κρεμμύδια
  • 3 πατάτες
  • Ρύζι καρολίνα (1/2 κ.σ. για κάθε γεμιστό και 1/2 κούπα για το ταψί)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αδειάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Αλέθουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες στο μούλτι και το κρατάμε στην άκρη. Αλέθουμε μαζί με 1 πιπεριά και τη σάρκα από τις μελιτζάνες. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το δυόσμο και το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι, τα κρεμμύδια, την αλεσμένη πιπεριά και μελιτζάνα, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και 3 κουταλιές της σούπας από την αλεσμένη ντομάτα. Γεμίζουμε τα γεμιστά μέχρι τα 3/4 του κάθε λαχανικού και ανάμεσα βάζουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες. Ψήνουμε στους 180 C μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν και να μελώσουν και να μαλακώσει το ρύζι. Υπολογίζουμε 1-1,5 ώρα.

Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια
Καλιτσούνια τηγανιού