Μαραθόπιτες

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Κρητικό φύλλο και πίτες : 500 γρ. (μισό πακέτο)
  • Νερό (χλιαρό): 250 γρ. (1 ποτήρι)
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 60 γρ. (4 κουταλιές)
  • Τσικουδιά: 30 γρ. (2 κουταλιές)
  • Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)

Για τη γέμιση:

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι με τα μάραθα για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα μάραθα.
Ετοιμάζουμε μια μαλακή ζύμη με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, την τσικουδιά και το νερό και την αφήνουμε για μία ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (σαν καρύδι) και κάνουμε μια πλατιά τηγανίτα στο μέγεθος περίπου ενός πιάτου.
Βάζουμε την τηγανίτα στη μια χούφτα μας, και μία κουταλιά μάραθο στο κέντρο της, κλείνουμε τις δύο άκρες κι αρχίζουμε να σπρώχνουμε το μάραθο προς τις άκρες με τον πλάστη.
Τηγανίζουμε με ελάχιστο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αγνόπιτες
Κέικ λαδιού με σιρόπι πορτοκάλι