Χταπόδι στα κάρβουνα

ΥΛΙΚΑ

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε το χταπόδι, το πλένουµε και το βράζουµε σε σιγανή φωτιά µέχρι να πιει το ζουµί του. Ύστερα το βγάζουµε από τη φωτιά και το στραγγίζουµε, το αλατοπιπερώνουµε και αφού το αλείψουµε µε λίγο ελαιόλαδο το βάζουµε στα κάρβουνα. Όταν ψηθεί το βάζουµε στην πιατέλα αφού το έχουµε περιχύσει µε λαδόξιδο και το έχουµε πασπαλίσει µε ρίγανη.

Γαστρίν (το αρχαίο γλύκισμα της Κρήτης)
Ψητό χοιρινό σε κρασί