Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 500 γρ. παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κ. σ. λάδι ΑΒΕΑ
  • 2 κ. σ. ξίδι
  • 4 κ. σ. καρύδια κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Πατήστε με την πλατιά λάμα ενός μαχαιριού τη σκελίδα σκόρδου, για να πολτοποιηθεί, ρίξτε το σκόρδο στο γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα βρασμένα παντζάρια και τα καρύδια και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για μία ώρα, για να «δέσουν» τα αρώματα και οι γεύσεις. Βγάλτε το μπολ απ’ το ψυγείο και πασπαλίστε με λίγο ακόμη καρύδι για το γαρνίρισμα.

Αγκινάρες
Σαρικόπιτα Νηστίσιμη