Αρακάς

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμ. αρακάς καθαρισμένος
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το λαδερό αρακά, ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά χωρίς να πάρουν χρώμα το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά, τον πελτέ ντομάτας και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20΄. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει ο αρακάς μόνο με το λάδι του.

Τζουλαμάς
Πίτα με Μοσχάρι και Μαύρη Μπύρα