Τυρόπιτα με μπέικον

ΥΛΙΚΑ

  • Φαρίνα Μύλοι Κρήτης 150 γρ. (1 φλιτζάνι)
  • Σόδα (αναψυκτικό): 225 γρ. (1 φλιτζάνι)
  • Φέτα τριμμένη: 200 γρ. (1 & 1/2 φλιτζάνι)
  • Κασέρι: 100 γρ. (3/4 φλιτζανιού)
  • Αυγό: 1
  • Μπέικον ψιλοκομμένο: 150 γρ. (1 φλιτζάνι)
  • Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
  • Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 50 γρ. (1 φλιτζανάκι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ και βάζουμε το μίγμα. Ραντίζουμε με το λάδι. Ψήνουμε την πίτα στους 200C για 40 λεπτά περίπου.

Σφουγγάτο με κολοκύθια
Σουπιές με μυρωδικά και κόκκινο κρασί