Φλογέρες με παστρουμά

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

  • Αλέυρι σκληρό Μύλοι Κρήτης 250 γρ. χ 750γρ. ή 6 & ½ φλιτζάνια τσαγιού
  • Τσικουδιά 125γρ. ή 10 περίπου κουταλιές της σούπας
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΑΒΕΑ 45γρ. ή 8 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι 8γρ. ή 1 κουταλιά της σούπας κοφτή
  • Χυμός από 1 μικρό λεμόνι

Για τη γέμιση:

  • Παστρουμάς κομμένος σε μικρά κομματάκια 4 φέτες
  • Πηχτόγαλο Χανίων 500γρ. ή 2,5 φλιτζάνια τσαγιού
  • Κεφαλοτύρι ή Κρητική Γραβιέρα 300γρ. ή 2 φλυτζάνια τσαγιού
  • Ντομάτες πομοντόρι (αμπουρνελοντομάτες) 6 χωρίς σπόρια,
  • κομμένες στα δύο και σιγοψημένες στους 120 C για 60 λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τη ζύμη και προσθέτουμε μια λεπτή «γραμμή» γέμισης (στην οποία κατά το ανακάτεμα των υλικών έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι).
Κόβουμε με το φιρέντο (τη ρόδα – το τσουρί) και αφού αυγώσουμε τα άκρα της ζύμης διπλώνουμε σφιχτά ώστε να προκύψει το μακρόστενο σχήμα της «φλογέρας».
Έπειτα τηγανίζουμε σε τηγάνι με εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ φροντίζοντας να μην «χάσουν» το ξανθό τους χρώμα. Τις περνάμε από απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως. 

Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια
Μηλόπιτα «κέικ» με σταφίδες και ρόδι