Κέικ σοκολάτα – μπανάνα

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε τα 250 γρ. κουβερτούρας για το κέικ σε μπεν μαρί. Κόβουμε τις 3 μπανάνες σε ροδέλες και τις ανακατεύουμε μαζί με την κουβερτούρα και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά περίπου. Για να φτιάξουμε το γλάσο βάζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά τα 100 γρ. κουβερτούρας σε κομματάκια και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συχνά. Αφού το μίγμα λιώσει και ομογενοποιηθεί, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Περιχύνουμε το γλάσο στο κέικ και διακοσμούμε με ροδέλες μπανάνας.

Σουπιές με μυρωδικά και κόκκινο κρασί
Τσιγαριαστό