Μπάρες δημητριακών

ΥΛΙΚΑ

  • Αλεύρι Μύλοι Κρήτης βιολογικό ή εναλλακτικά εμπλουτισμένο:  200 γρ. (1 κούπα)
  • Πίτουρο Σταριού ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σέρεαλ: 50 γρ. (1 κούπα)
  • Βρώμη: 185 γρ. (1 κούπα)
  • Μέλι: 120 γρ. (6 κουταλιές)
  • Baking powder: 8 γρ. (1 & 1/2 κουταλάκι)
  • Μαύρη Ζάχαρη: 85 γρ. (1/3 κούπας)
  • Γλυκό πορτοκαλιού (ψιλοκομμένο): 120 γρ. (1/2 κούπα)
  • Σταφίδες: 80 γρ. (1/2 κούπα)
  • Αμύγδαλα: 50 γρ. (1/2 κούπα)
  • Βανίλιες: 2-3
  • Εξτρά παρθένο ελαιόλαδο ΑΒΕΑ: 60 γρ. (1/4 κούπας)
  • Γάλα: 500 γρ. (2 κούπες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, εκτός από το γάλα. Βάζουμε σταδιακά το γάλα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Τοποθετούμε το μίγμα σε ταψάκι, αφού έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 0C για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε σε μικρά κομμάτια πριν κρυώσει.

Ελιόπιτα Ολικής ‘Αλεσης Τυλιχτή με Φέτα
Μυζηθρόπιτα σφακιανή